Akülü Paraflaş
Günümüzde fotoğrafçılar daha çok stüdyo dışındaki mekanları doğal stüdyolar olarak kullanmaya başladılar. Diledikleri dış ortamlarda profesyonel fotoğraf çekimleri için de Akülü Paraflaş ihtiyacı doğdu.
Böylelikle fotoğraf çekimlerinde, şebeke cereyanına bağımlı olmaktan kurtulup, doğada daha özgür hareket etme ve doğal ışık kaynağı olan güneşe karşı yeni bir ışık kaynağı kullanabilme imkanı doğdu. Pil teknolojisindeki son gelişmelerle de çok uzun süreli çalışmalar mümkün olabiliyor.
Akülü Paraflaş fotoğrafçıların yaratıcılık sınırlarını olabildiğince genişletti ve fotoğrafa yeni ufuklar açtı. Gün doğumu ya da gün batımına karşı aydınlatılmış modellerdeki ışıklar kolaylıkla kullanılabiliyor artık. Stüdyo ortamına göre daha doğal, daha çeşitli mekanları bir stüdyo, bir plato olarak çok rahat ve geniş kullanabilir oldu fotoğraf çekenler.
Bu sistemde paraflaşlarda kullanılan tüm aksesuarları, ışık biçimlendiricileri de kullanmak mümkün. Bu flaşlar genel olarak gün ışığında baskın olarak kullanılacak şekilde güçlü W/s yapılarda üretiliyorlar. Flaş üzerinden ya da fotoğraf makinesi üzerindeki bir tetikleyiciden manuel olarak kumanda edilebildikleri gibi; çalışmayı hızlandırmak amacıyla tamamen fotoğraf makinesi değerlerine bağlı olarak çalışan TTL modelleri de bulunuyor. Bu modellerde flaşa her hangi bir müdahalede bulunmadan yalnızca fotoğraf makinesindeki ayarları değiştiriyorsunuz ve TTL flaş, makine üzerindeki vericiden sizin yaptığınız değişiklikleri, verdiğiniz değerleri okuyup gücünü ve hızını ve mesafeyi otomatik olarak ayarlıyor.
Harici ya da içe monte gibi değişik yapıda bataryaları olan Akülü Paraflaş düşünebileceğiniz, fotoğraf çekimine, çalışmaya imkan veren her ortamda kullanılabiliyor. Üstelik; Şebeke cereyanına bağlı olarak da çalışabilen ve bu süre içinde bataryasını şarj eden ‘Aktif Şarjlı’ olanları bile var.
Hemen hepsi yüksek enstantane hızlarına 1/8000s ulaşabiliyor. Bu da özellikle dış mekan çekimlerinin olmazsa olmaz özelliklerinden.
Bugün dünyadaki hemen tüm profesyonel fotoğrafçılar stüdyo olsun, dış mekanlar olsun her zaman akülü flaşları tercih ediyorlar. Bunun en büyük nedeni; şebeke cereyanındaki olası dalgalanmalardan etkilenmeyip, her zaman değişmez güçte enerji verebilmeleri, bunun sonucu oluşabilecek renk sapmalarını önlemeleri ve rahat ve hızlı hareket edebilmeleri.